Címkoordináták... geoDATis 2.2

A Földmérési és Távérzékelési Intézet (FÖMI) a címkoordináták kezelése érdekében módosította a DATR szoftverét és a DAT adatbázis szerkezetét. A jövőben a Járási Hivatalok a változási állományok vizsgálata és záradékolása során csak olyan DAT adatcsere-formátumot tudnak elfogadni a vállalkozóktól ami a címkoordinátákat is tartalmazza.

Befejeződött a geoDATis 2 program (hivatalos) fejlesztése

A mai napon - legfőképp a fejlesztésre szánt idő hiánya miatt - hivatalosan is befejeződött a geoDATis 2 program fejlesztése.

A DAT adatcsere formátmot kezelő program fejlesztése közel 10 évvel ezelőtt kezdődött a geoDATis 1 megalkotásával, ami egyszerűen DAT és ITR/ASCII adatcsere konverzióra volt hivatott. A második generációs geoDATis 2 már térképkezelő felületet kapott, és próbálta a földhivataloknál alkalmazott DATR rendszer adatszerkezetének megfelelő "DAT" állományokat (remélhetőleg minél nagyobb sikerrel) kezelni.

geoDATis

A geoDATis segédprogram elsősorban sajátos célú geodéziai munkát végző földmérők számára készült, a földhivatali vizsgálatra leadandó DAT adatcsere-formátumú változási állományok előállításához. A program hatékony fejlesztése érdekében kérjük jelezzék a program működésével, használatával és természetesen a földhivatal részére leadott állományok esetleges hibáival kapcsolatos megjegyzéseiket, észrevételeiket, véleményüket.

Feliratkozás geoDATis RSS csatornájára