geoDATis 2.0.8

Google Earth export

A Google Föld (eredetileg: Google Earth) egy ingyenes számítógépes program, ami virtuális földgömbként használható. A Föld háromdimenziós modelljére mértékhelyes műholdképek, légi felvételek és térinformatikai adatok vannak vetítve. A programban a Föld minden részéről leolvashatók a földrajzi koordináták, és az adott pont magassága. A felhasználók által kiválasztott, elkészített és beküldött épületekről 3D modelleket is tartalmaz. Lehetőség van a Google Föld internetes közösség által beküldött szöveges információk és fényképek megjelenítésére (ezek általában valamilyen szempontból érdekes helyekre hívják fel a figyelmet). forrás:[WIKIPEDIA]

 

geoDATis - Google Earth export

Az állományok exportálása földrészlet és épület szinten, illetve a vektortérkép exportálása az alkalmazott rétegkiosztás szerint. Az aktuális térképi állomány - vektor-, vagy DAT-térkép - a fájl menü Export/Google Earth parancsávalelvégezhető.

A program által transzformált WGS84 koordináták pontossága navigációs célra szolgál. Nagyobb pontosság eléréséhez használja a FÖMI által kifejlesztett, ingyenesen letölthető EHT2 programot.